2016. június 18., szombat

A Lovasíjász sokakat meghatott


A mai nap folyamán komoly döntés elé állítottuk Kunszentmiklós népét, ugyanis dönteniük kellett, hogy az EB-n szereplő magyar csapat meccsét nézik meg, esetleg a Le Mans-i 24 órás autóversenyt követik figyelemmel, vagy az általunk vetített Lovasíjász című filmre ülnek be a művelődési házba, a Nyílegyenes íjászklub íjászai társaságában.

Képünkön: a Nyílegyenes íjászklub tagjai a vetítés után

Véleményem szerint akik a filmvetítés mellett döntöttek <mert voltak jópáran>, olyan élményben volt részük, mely az életük hátralévő részében meghatározó lehet. Melyből motivációt, valamint az értékrendjük beállításához biztos alapot kaphattak. Mi pedig éppen ezért csináltuk, mert szerettük volna, ha minél többekhez el tudtuk volna juttatni a "mondandót", valamint szerettük volna a kulturális életet is felpezsdíteni. Talán sikerült...

Nagyon jó volt látni, hogy néhányaknak, a film hatására megcsillant az a bizonyos könnycsepp a szemükben. És éppen ezek, azok az apró kis "üzenetek" melyek igazolják, hogy érdemes volt bele kezdenünk.

A film felvezetését, és a helyi íjászklub eredményeinek néhány mondatban való bemutatását Domokos Emőke és Hunyi Tamás vállalta magára.

A film végén pedig néhány másodperces néma csend volt a teremben, amit Hunyi Tamás (a helyi íjászklub elnöke - a szerk.) és íjászai törtek meg, ugyanis egyfajta tisztelgésül saját íjásznyelven, kurjantásokkal tisztelegtek annak mondandója előtt. Amit pedig ezúton is köszönünk, mint ahogyan a partnerséget is a szervezéshez!

A vetítésen Kunszentmiklós Város polgármestere ugyan nem tudott személyesen jelen lenni, mégis két fantasztikus bejelentésre is sor került. Az egyik, hogy a Nyílegyenes íjászklub mai napon megtartott versenye a Magyar Íjászszövetség álláspontja alapján országos versenyé válik. A másik pedig, hogy az íjászpálya (a vásártér területe- a szerk.) hamarosan lejáró birtokhasználatát Lesi Árpád polgármester ígérete szerint, hamarosan meghosszabbítják.

A magunk részéről köszönjük Polgármester úr, az Önkormányzat és a városi könyvtár dolgozóinak segítségét! Egyben örülünk, hogy nem reménytelen a kunszentmiklósi kulturális élet reformációja. Csak így tovább!

Most pedig várjuk együtt a Magyar - Izlandi meccs ismétlését!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérjük Önöket, hogy Felhasználói szabályzatot maradéktalanul tartsák be! Továbbá felhívjuk a figyelmét, hogy a Felhasználói szabályzat megsértése kitiltást von maga után!