2016. december 4., vasárnap

Tessék szépen nagylevegőt venni!


Az imént elkezdtem azon gondolkodni, hogy a minap hozzászólásként elküldött véleményekből milyen cikket is írjak?
Nos, jelentem semmilyet. Inkább mindenkit megkérek, hogy vegye a fáradtságot és szagoljon ki az udvarára. Azt fogja tapasztalni, hogy iszonyatosan nagy bűz árasztotta el Szentmiklós utcáit. Olyannyira, hogy a központban a légszennyezettség úgy néz ki, mintha köd lenne. Mintha csak Kínában lennénk, helyenként ott sem látni a szmogtól… Ezt pedig kár ragozni, ezzel valamit kezdeni kell, de mielőbb!


A témával korábban már érintőlegesen foglalkoztunk, azonban részleteiben nem tértünk ki rá. Akkor ez véleményként érkezett, ezért megosztjuk veletek, íme, az egyik nagyon kedves olvasónk kommentje:

„Egyet értek az utolsó gondolatoddal, igen átfogó vizsgálat kellene! Itt a BÜGÉ-be nagyon sokan ronggyal fűtenek, amit valahogy meg kellene szüntetni! Nagyon egészségtelen, az egészségre ártalmas ez a levegő szennyezés, az ilyen fajta tüzelési mód!”

vagy itt egy másik komment:

„Igazat adok az előző hozzászólónak, lassan már nem lehet kimenni estefelé, mert olyan szennyezett a levegő a sok rongy és cipő égetéstől, hogy meg lehet fulladni! Sajnos nem csak a szociálisan rászorulók égetnek veszélyes anyagokat! Talán először a fejekben kellene tudatosulni, hogy a ma megspórolt néhány forintért gyermekeink és unokáink fognak súlyos árat fizetni!”

Az ügyet úgy érzem a polgármesteri hivatalban és a képviselőknek is vizsgálniuk kell(ene), nem külső nyomás alapján, hanem önként és hivatalból, hiszen úgy gondolom ott is emberek ülnek, akiknek fontos a saját és gyermekeik jövője. Így ezúton is kérjük Őket, hogy legyenek szívesek és kezdjenek valamit a kialakult helyzettel. Tudjuk nem ők tehetnek róla, de mégis ők vannak érettünk, így ők léphetnek fel az érdekünkben is... Indulásnak éppen elég jó lesz, ha mielőbb hivatalosan is légszennyezettséget méretnek, több helyszínen és alkalommal, hogy tudjuk mekkora a valós baj. Ehhez a Szivárgó médiapartnerséget vállal, hogy mindenki értesülhessen róla, hogy mibe keveredtünk... (Majd később idehívhatják a "zöldeket", a Greenpeace-t ők kimondottan szeretik az ilyen helyzeteket, és nem félnek majd azt megoldani sem. Ráadásul nekik ehhez eszközeik, és médiakapcsolatuk is van.)
Jelenleg úgy érzem, ha egy esti séta alatt a kabát átveszi a füst szagot, akkor nem lehet kicsi a probléma. Már pedig ma ez megtörtént!

Végezetül, csak csendben kérdezem meg, ki szeretné, ha fellépnének a rongyégetés ellen, közös egészségünk érdekében?

Kérünk, oszd meg bejegyzésünket, hogy minél több emberhez eljusson!

 Kép: pixabay

1 megjegyzés:

  1. Az én véleményem is az,hogy sötétedéskor már nem lehet az ablakot egy percre sem kinyitni,mert orrfacsaró bűz áramlik a lakásba.Lassan mindegy hogy központ vagy Büge,vagy Székalja,mindenütt füst és borzalmas orrfacsaró,fullasztó szag van.

    VálaszTörlés

Kérjük Önöket, hogy Felhasználói szabályzatot maradéktalanul tartsák be! Továbbá felhívjuk a figyelmét, hogy a Felhasználói szabályzat megsértése kitiltást von maga után!